La Repartidora

Reforma de baix comercial
Benimaclet, València
2020
Client → La Repartidora
Equip → Crearqció coop. v.
Estat → Construït
Superfície → 210 m2

La Repartidora és un projecte de pensament crític de referència per als moviments socials i pel foment dels valors cooperatius a la ciutat de València.

Les companyes de La Repartidora decideixen traslladar-se a un antic taller, situat al barri de Benimaclet, per convertir-lo en el seu nou espai social i cultural. La proposta tracta d’optimitzar els recursos materials i relacionar-se amb el pou de llum zenital posterior generant continuïtat visuals entre els diferents espais. Així, es diferencien tres espais autònoms, però amb vincles funcionals: la llibreria, l’espai de treball i l’espai comú, una petita sala multifuncional per acollir esdeveniments o propostes vinculades a la cultura, el barri i el pensament crític.

Es busca un sistema de particions transparents amb la capacitat d’emmagatzemar i mostrar els llibres, a la vegada que foren el filtre i focus visual. Així doncs, amb la repetició en les dues direccions d’una estructura modular “hackejada” es va definir l’espai que junt amb bona cosa d’empenta, neteja i pintura manté caràcters passats.